- Ort
- Torshälla
Cavan kostade 1.70 innan jul å nyårNu är det halvtid och vi inser att vi köpt för mycket mat och dryck.
Vi står ju i ett område på Fuerteventura som kallas för Jandia och runt ikring är massor med halvfärdiga betong skelett från konkursade hotell i fastighets kraschen runt år 2000. Står helt underbart. Vi kom hit i lördags vid middagstid och det mesta jag har haft på mig sedan dess är badbrallor, solbrillor, foppatofflor och en keps. Det här är fricamping *****++.
Många som står här har stått länge. Husvagnen som ni ser på bild har stått här sedan september. Husbilen på höjden åker bara då och då. Och när han gör det blockerar han platsen med motorcykeln. Han är ensam herre på täppan. Rätt långt att gå med soporna. En dryg km i lätt uppförsbacke. Idag när jag gick iväg med soporna stannade en vanlig hyrbil (tysk) när jag gick och tog mina sopor. Var snällt, man blir lite tjenis med varandra på stranden.
Visa bilaga 7081
Just nu slog det precis om från 75% vatten till 50%. Lamporna mitt i mellan är fejk. Så vi har nog ca: 70 liter kvar i tanken sedan vi åkte i fredags. Men jag badar ju så ofta vi kan. Avsaltar mig gör jag när vi åker hem om vi har vatten kvar för det??? Men det har vi nog...
Visa bilaga 7082
Vill slå ett slag för cavan från Mercadona. Köpte 8 flaskor för denna utflykt. Kostar € 2,05 (prishöjning från 1,90) och är såå bra. Haft blindprovning på Munskänkarna som jag är medlem i och den slår i många fall mycket "bättre" märken. Vi köper även en bag in box Peñasol vit. Den blandar vi med kolsyrat vatten (Firgas) och vi tycker det är så gott med lite fuskchampagne som då bara blir ca: 6% stark.
Visa bilaga 7077
En bonusfråga??? Vilken flagga ser ni i bakgrunden?
Vi har solat hela dagen idag, men gjorde en paus under siestan och körde igång en gryta. Det blev en gryta för att löken hade börjat mögla. Jag skar bort alla dåliga delar och öste ner allt i grytan. Verkar som om vi har rötmånad? Den fick sällskap med lite lagerblad, kryddpeppar och en grönaksbuljongtärning. Lite färsk chili och vitlök är det svårt att vara utan. Lite gryt grönsaker är aldrig fel, så några potatisar och morötter får slinka med. När ingen ser har jag i lite curry madras men inte för mycket.
Sedan får allt stå och bubbla lite med lite fläskgrytbitar (skulle varit nöt, men jag tog fel gör inget) medan jag går och solar och badar lite efter siestan. Efter någon timme när jag lyssnat på P3 Historia om Spaniens krig mot Aztekerna och bildandet av México city så tillsätter jag mycket purjolök och några chilidroppar när inte frugan ser. Några få frön kummin får komma i grytan oxå.
Visa bilaga 7078Visa bilaga 7079
När jag sedan är tillbaka till bilen så gör jag det viktigaste. Efter att ha slagit upp en rakabajsare till mig och frugan så slår jag av plattan. Grytan måste "vila". Det betyder att när den blir kallare så drar liksom smakerna in i varandra och allt blir mycket godare när jag värmer den igen runt 8 ikväll.
Ps! Det finns en Rolf som också är med i iHusbil. Skulle vara kul om han och jag kunde ha gourmet träff i mitten av Europa någon gång. Kanske i Frankrike? Det är ju halva vägen var... Här är ju så duktig. Det är ju inte jag, men jag klarar att göra mycket till många på kort tid. Tror vi skulle komplettera varandra.
Fuerteventura är ett dj...la blåshål. Men när vi står här har vi lä. Och de små stenröserna som finns på stranden gör också att man har lä när man solar. Fuerteventura är gudomligt vad gäller fricamping. Det går inte att betala för övernattning. Man MÅSTE stå GRATIS...
Utsikt när jag vaknar.
Visa bilaga 7080
Hasta Luego
Bra pris