• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

Sverige billigaste campinglandet

Läser på Husbil & Husvagns sajt rubriken,

Sverige billigaste campinglandet​

457260BD-6C43-45F1-8053-36F5A2D527E4.jpeg

Det bekräftar den Schweiziska undersökningen som jag refererade till i artikeln, Vad kostar campingsemestern ute i Europa?

I det här fallet går man till och med ett steg längre och utropar Sverige som Europas billigaste campingland.

Det är en undersökning från tyska bilorganisationen ADAC, som kommit fram till att det är i Sverige du skall campa 2022 om du vill komma undan billigt! I Sverige är det billigast, åtminstone billigast av de tolv länder som de har tittat närmare på.

Enligt deras undersökning får en familj på tre, två vuxna och ett barn, betala i snitt 405 kronor för en natt på en svensk campingplats, som är minst är tre-stjärnig.
C1E87CC4-EEDE-453F-8388-6487F11057DF.jpeg
Källa: Husbil&Husvagn/ADAC

Nu tror jag att det är flera än undertecknad som inte vill skriva under på det påståendet, utan har en annan uppfattning vad gäller priserna på våra svenska campingplatser. Men det är självklart bra för den svenska campingbranschen och besöksnäringen i Sverige generellt, att man får så bra draghjälp av en stor och viktig organisation som ADAC. Hoppas bara att det inte är besvikna tyska husbilsresenärer som har återvänt hem, med annorlunda erfarenheter än de som presenterades i undersökningen.

Tommy
 
Senast ändrad:
Intressant. Det är stor vidd på campingpriser. På t.ex. Böda Sand når man nästan 1000/dygn på de stärkta platserna i Juli. Det här bra för de svenska Campingarna. Ställplatser är dock normalt billigare ute i Europa än i Se. Många ställplatser är tom gratis o man bjuder på vatten tömmning på många ställen.
 
Inte konstigt då kronan blivit en skräpvaluta för tio år sedan kostade euron 8,27 (okt 2012) idag 10.94 Dollarn skall vi inte prata om men o andra sidan vi har väl inte många campare som har dollar som sin valuta :)
 

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Tillbaka
Toppen