• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

Branschen har iallafall positiva företrädare.

IMG_2399.jpeg

Läser i dagens pressmeddelande från HRF och måste erkänna att jag imponeras av de positiva tongångarna från branschen. Trots att årets resultat kommer att hamna på under 40% mot vad som nyregistrerades 2018, då 7217 nya husbilar rullade ut på gatorna. Det var bara fem år sedan. Branschen sliter troligen ont, men med gott självförtroende inför framtiden trots nya hot som kan skönjas.

Tommy


IMG_2201.png

Fortsatt återhämtning trots minskad nyregistrering​

November månads nyregistreringsstatistik visar på en fortsatt återhämtning även om nyregistreringsstatistiken är ned jämfört med samma period för ett år sedan.

- Vår bransch påverkas såklart precis som alla andra branscher av den rådande konjunkturen med hög ränta, svag valuta och ett oroligt omvärldsläge, säger Per Nilsson, ordförande i Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund och fortsätter, -Vi ser dock att minskningstakten har avstannat och så sakta börjat stabilisera sig.

Även om nyregistreringen har minskat är tongångarna i branschen fortsatt positiva. Återförsäljarna rapporterar om ett fortsatt intresse från kunderna även om några just nu avvaktar att investera i nya fordon.

- Vi ser fortsatt ljust på framtiden! Camping och mobilt boende är en folkrörelse med mer än 1 miljon utövare varje år. Det är också bland de mest klimatsmarta semesteralternativen och även om rådande konjunktur är tuff för många av våra återförsäljare är det en period vi nu måste igenom innan det vänder, avslutar Per Nilsson.

Husvagnsregistreringar för november 2023​

Under november månad 2023 registrerades 77 husvagnar. (Motsvarande månad förra året registrerades 71.) Hittills under 2023 betyder det 1 981 registrerade husvagnar mot 3 125 under samma period 2022. I procent innebär detta en minskning med 36,6 % jämfört med samma period för ett år sedan.

Husbilsregistreringar för november 2023​

November månads husbilsregistreringar visar 122, medan det i november föregående år registrerades 167 husbilar. Hittills under kalenderåret 2023 har det totalt registrerats 2 571 husbilar, medan det under motsvarande period 2022 hade registrerats 3 436. I procent innebär detta en minskning med 25,17 % för år 2023.
Källa: HRF
 
Senast ändrad:

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Tillbaka
Toppen