Denna varma choklad är en höjdare väl värd att göra och passar lika bra på en ställplats som någon annanstans, speciellt vintertid.
Jag tar ingen ära för detta recept utan det är Jean Pierre som ska ha all ära för det.
Här kommer en översättning av receptet för två personer och originalet hittar du här: Länk
Gör så här eller ungefär så här:
Jag tar ingen ära för detta recept utan det är Jean Pierre som ska ha all ära för det.
Här kommer en översättning av receptet för två personer och originalet hittar du här: Länk
Mitt försök till tolkning som fungerar riktigt bra, originalet hittar du i länken ovan |
---|
Lite mindre än 2 dl standardmjölk |
Lite mindre än 1 dl vispgrädde |
1 matsked kakao |
ca 1 dl riven mörk 70-procentig choklad |
2 matskedar strösocker |
1 nypa salt |
2 teskedar vaniljextrakt |
1 matsked majsstärkelse utblandad i drygt en halv deciliter mjölk |
1 liten nypa kanel |
2 matskedar eller mer med Baileys eller Kalhua (jag har bara testat med baileys hittills) |
1-2 dl vispad grädde för att spritsa med |
Gör så här eller ungefär så här:
- Sätt fart på spisen och ställ en kastrull på plattan, häll i mjölken (2dl) grädden (1dl)
- När du börjar få upp lite värme i kastrullen tillsätter man kakao, riven choklad, socker, salt, vaniljextrakt och låt det koka upp.
- Häll i majsstärkelseblandningen, kanel, Baileys (eller Kalhua) och slå av spisen direkt.
- Häll upp i två glas, spritsa med vispgrädde och strö över lite kakao om du vill.
Senast ändrad: