• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

Oro i världen påverkar försäljningen av fritidsfordon

1DFD17D3-936C-43A7-B994-AD6E38F11E1A.jpeg A8EDF6E6-82A8-4172-9307-A76D58651893.jpeg

När nu ”påskregistreringarna” återspeglas i registreringsstatistiken, står det klart att antalet nyregistrerade husvagnar minskar jämfört med föregående års mycket höga siffror. Husvagnsförsäljningen är nu i nivå med de antal vi såg åren före pandemin.

Däremot noteras fortsatt starkt intresse för husbilarna.

  • - Nya pandeminedstängningar i Kina samt kriget i Ukraina har förstärkt den redan bristfälliga komponentmarknaden och leder till ytterligare leveransförseningar, säger Lars-Erik Hörmander, ordförande i Husvagnsbranschens Riksförbund.
  • - Trots fortsatt starkt intresse finns en allmän oro för räntehöjningar, höjda energipriser, svag krona och höjda kostnader som påverkar konsumenterna, fortsätter Lars-Erik Hörmander.
  • - Glädjande är däremot att husbilar går fortsatt stark, fortsätter Lars-Erik Hörmander. April månad visar på en ökning jämfört med april förra året. I mars 2021 registrerades både sålda och lagerfordon in på grund av förändringar i bonus-malussystemet vilket gör att det tyvärr blir missvisande att jämföra de ackumulerade siffrorna för husbilarna. Obalansen i de ackumulerade siffrorna kommer vi tyvärr att ha med oss några månader framöver, avslutar Lars-Erik Hörmander

Husbilsregistreringar för april 2022​

April månads husbilsregistreringar visar 513, medan det i april föregående år registrerades 391 husbilar. Hittills under kalenderåret 2022 har det totalt registrerats 1 115 husbilar, medan det under motsvarande period 2021 registrerades 1 846. I procent innebär detta en minskning med 39,60 % för år 2022.
Källa: HRF

Tommy

 
"Statistik är för en statistiker som en bikini för en en snygg flicka – man kan visa allt och dölja det väsentligaste." (Okänd)

"Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik." (Mark Twain)

Pålle
 

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Tillbaka
Toppen