• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

Husvilla till hösten 2023

Janne Nyberg

Välkänd medlem
Medlem
Ort
Helsingborg
Hej på er alla.

Det var kul, och väldigt intressant att hitta iHusbil. Sökte upp ett gammalt forum som vi var medlemmar i förra rundan vi hade husbil för sex år sedan. Där var det tyst som i graven. Ett trist ställe.

En Burstner Elegance 900 kommer nu bli vår fasta punkt under halvtannat år. Det ser vi fram emot. Vårt nya 65plus boende blir då inflyttningsklart.

Den tiden tycker vi spenderas bäst på vägar, på ställplatser och som fricampare.

2011 års modell och 7800 mil på vägarna. I mycket gott skick.

Nu har "hon" (vår första husbil var av samma märke och vi kallade henne Frau Burstner) kompletterats och är fullutrustad.

De sista som tillkommit är ett fast monterat wifipaket från wifi.se. Router i tv-skåpet och antenn på taket.

En ny simpel, men modern, tv kopplad till vår Android box (Mibox) som i sin tur är kopplad till routern. Tekniken går snabbt framåt och gamla apparater har gamla standarder och prestanda.

Androidboxen motsvarar Apple TV. Men det visste ni ju.

Efter några veckor i Bohuslän, längs småländska ostkusten och en tur till Stockholm bär det av ut i Europa. Vart vet vi inte än. Men vi sticker direkt efter valet den 11 september.

Nån månad i Spanien och några i Portugal det är vad som är bestämt.

Ha en skön tisdag!
 
Nio veckor har nu gått. Snabbt.

Det kan konstateras att vi två, Y och jag, klarar ett långt husbilsliv utan problem. Problemen låg inledningsvis hos bilen. De är lösta nu. (Uffe... Den där kökskranen har nu fungerat sedan dagen efter vi träffades senast. Utan att något gjorts. Kul men konstigt.)

Extra hjärtslag kom dock som en överraskning. De slagen riskerade att flytta fram vår tur söderut med flera månader. Det här med en tid hos en specialist får man ju inte i en handvändning precis.

Men, ett samtal kan göra skillnad. Är man positiv och trevlig i telefon kan någon annans avbokning tillfalla den uppringande just i denna stund. Tur är alltid bra att ha. Yvonne är positiv och trevlig och har visst också en smula tur. Det var bra för oss.

Cardiologen visste på under en kvart att detta hjärtas extra slag var fullständigt utan betydelse. Nu ser vi fram emot värmen söderut igen och kommer lämna höstrusket bakom oss. I nästa vecka.

När Y förstod frågan om de extra slagen, även de, klappade för mig svarade "javisst" blev jag självbelåtet nöjd och glad.

Vad är väl planer mer än planer. De kan ändras. Vi har haft flera superintressanta sådana. Bohuslän, Lars Lerin i Karlstad, Norge, Höga Kusten, Stockholm, Smålands ostkust och Blekinge. Inga av dessa blev av. Ideliga verkstadsbeslk grusade de flesta. Väderprognoserna idag ser för stora delar av landet dystra ut så därför sticker vi.

Det är gött (ännu bättre än gott) att va husvill!

Janne
 

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Tillbaka
Toppen