• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

Husbilsförsäljningen fortsätter att minska

5F5BA723-B6AB-4CAC-82C0-EFE7DDBDE36B.jpeg
Antalet nyregistrerade husbilar fortsätter sina negativa utveckling in på det nya året, med 13,6% färre nya husbilar än vad som registrerades januari förra året. Nu säger väl januarisiffrorna inte så mycket och branschföreträdarna är fortsatt positiva inför innevarande år.

Kanske branschen trots allt har fog för positiva förväntningar, eftersom en minskning på 13,6% i högsta grad är måttlig, om man ser på hela bilmarknaden som redovisade det sämsta resultatet på 14 år. Nyregistreringarna minskade med hela 27% i januari.
Orsakerna är flera, som den slopade klimatbonusen den 1 januari som gav extraförsäljning i december som skulle varit i januari, höjda räntor och hushållens minskade köpkraft.

Hoppas att branschens tillförsikt inför framtiden kommer att bli verklighet.

Tommy



93FCA25A-5893-4F8D-B137-4BE98C4A2ED2.jpeg

Minskat antal nyregistrerade husvagnar och husbilar​

Under januari registrerades färre antal husbilar och husvagnar än under samma månad för ett år sedan. Branschen påverkas fortfarande av komponentbrist vilket försenar leveranser och påverkar jämförelsetalen. Höga energikostnader, högre ränta och allmän oro påverkar också kundernas köpbeslut just nu.

- Året har börjat försiktigt. Men än är det för tidigt att peka på någon trend åt något håll, säger Per Nilsson, ordförande för Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund.

- Möjligheterna som ges med mobilt boende och camping fortsätter att locka nya köpare till branschen även om vi just nu ser att kunderna är försiktiga och avvaktande med sina investeringsbeslut. Branschen påverkas precis som alla branscher av det oroliga omvärldsläget. Vi vet dock att det kommer en sommar och semester även i år och är positiva om framtiden, avslutar Per Nilsson.

Husbilsregistreringar för januari 2023​

Januari månads husbilsregistreringar visar 66, medan det i januari föregående år registrerades 76. I procent innebär detta en minskning med 13,16 %.

Husvagnsregistreringar för januari 2023​

Under januari månad registrerades 37 husvagnar. Motsvarande månad året dessförinnan registrerades 55. I procent innebär detta en minskning med 32,72 %
Källa: HRF
 
Senast ändrad:

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Tillbaka
Toppen