• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

Blogg Husbilen ELLEN

Vi, Elisabeth och Lennart, har bloggat om våra resor och vår vardag sen 2010. Vi har rest med husbil i Norden inkl. Island och Färöarna, Baltikum och stora delar av övriga Europa. Vi har också hyrt husbil på Nya Zeeland och åkt en del både på syd- och nordön. Vi delar med oss om ställplatser och annat som kan vara av intresse. Elisabeth tar mycket foton som läggs ut i bloggen.
001-12.JPG

I dag har vi gjort en cykeltur från Uvaparkens ställplats i Fröseke runt Ulvasjön. Det blev ca 14 km. Mer kan du se på bloggen: https://husbilen-ellen.blogspot.com/2022/06/froseke-och-uvaparkens-stallplats.html 003-3.JPG
 
Veckans blomster längs resan blir Stockrosor, Alcea rosea. Den tillhör familjen malvaväxter och kommer ursprungligen från sydöstra Kina men introducerades under 1400-talet i Europa.
På många av våra resor under sommaren, både i Sverige och utanför, växer den här prydnadsväxten vid äldre bebyggelse. Den behöver inte mycket jord för att plantor eller frön ska överleva. Stockrosor har varierat utseende och färger. Mer kan du se på bloggen: https://husbilen-ellen.blogspot.com/2022/07/stockrosor.html
006-2.JPG 002.JPG 003.JPG 004-3.JPG
 
Dagens etapp från Kristianstad via Brösarps backar, Vitamölle, Kivik, Kåseberga med Ale Stenar till en parkering vid Böste strand.
Mer kan du se på bloggen:
001-4.jpg 003.jpg 001-12.jpg 023.jpg
 
Dagens etapp från Kristianstad via Brösarps backar, Vitamölle, Kivik, Kåseberga med Ale Stenar till en parkering vid Böste strand.
Mer kan du se på bloggen:
Visa bilaga 14021 Visa bilaga 14022 Visa bilaga 14023 Visa bilaga 14024
Är det okay om jag lägger upp Böste Strand på kartan, med er bild?
 

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Tillbaka
Toppen