• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

Glasrikets satsning på husbilar gav inte bara flera besökare, man utsågs även till ”Årets Destination 2022”

A0A63551-A242-4CBB-8EBA-6DDB52D56FAE.jpeg

Glasriket ansökte i oktober 2020 och beviljades medel ur den EU-finansierade fonden ”Rädda företag i besöksnäringen”, som är en speciell fond i spåren efter Covid-19.

Till vår stora glädje noterade vi att man valt att satsa på oss med husbilar, på husbilsturismen. Att skapa en produkt utifrån våra behov och önskemål.

Satsningen på oss husbilsresenärer gav resultat redan den första säsongen, sommaren 2021 och noterar i ett pressmeddelande från Kronoberg, om en lyckad sommarsäsong som har innehållit den så viktiga säsongsförlängningen, som vi med husbilar till stor del står bakom.

Emil A Jansson, destinationschef på Destination Kosta, är mycket nöjd med sommaren och lite förvånad över att även sensommaren är och har varit så bra.
– Innan har besöksantalet stannat av i mitten av augusti, men nu har vi fortfarande högt tryck, konstaterar han och tror det är en kombination av att svenskarna stannat hemma och att utländska besökare återvänt. Nu pratas det tyska, danska och holländska igen, liksom lite franska och italienska.
– Jag är särskilt glad över att nysatsningar går bra. Vecka 28 öppnande Kosta Delikatessbutik & Restaurang med inriktning fisk och skaldjur. Den blev populär på en gång, konstaterar Emil. I lokalerna intill renoveras det nu för fullt och det är inte långt kvar till öppningen av destilleri och bryggeri här. Fortfarande ser man husbilar överallt och ställplatserna har varit fullbelagda under högsäsong.

Nu stannar det inte med det, idag läser jag ett nytt pressmeddelande om att;

Glasriket och Kosta vinner priset ”Årets Destination 2022​

På husbilsmässan ”Frihet på hjul” på Kistamässan den 18-20 mars delade det digitala resemagasinet FREEDOMtravel ut det nyinstiftade priset ”Årets Destination”. Som vinnare av priset 2022 utsågs Destination Glasriket och Destination Kosta i Småland.
Inom husbils- och campingvärlden har priser traditionellt delats ut till campingar och ställplatser. För husbilsresenärer är det dock inte enbart övernattningsplatsen som är av betydelse. Det är minst lika viktigt att hitta trevliga områden att resa runt i, som bjuder på härliga upplevelser och intressanta sevärdheter. Därför har det digitala resemagasinet FREEDOMtravel instiftat priset ”Årets Destination”.

Priset ”Årets Destination”​

Paret Peter och Helena Bergström från FREEDOMtravel spenderar många av årets månader på rull i sin husbil. Priset ”Årets Destination” ges till den destination som FREEDOMtravel uppskattat mest att resa i med husbil under föregående år. Med ”destination” avses exempelvis ort, region eller annat geografiskt område. Kriterierna för priset är:
  • Gott om ställplatser och/eller campingar
  • Man känner sig välkommen med husbil
  • Unika upplevelser och sevärdheter
  • Ett resmål som kan besökas under en stor del av året
Årets destinationspris delades ut till ett resmål i Sverige. År 2023 kommer två priser delas ut - ett till en pristagare inom Sverige och ett till en pristagare utanför Sveriges gränser.

Vinnare av ”Årets Destination” 2022: Glasriket och Kosta​

Som vinnare av priset ”Årets Destination” 2022 utsågs Destination Glasriket och Destination Kosta i Småland, som gemensamt tilldelades utmärkelsen. Priset, en vacker glasskulptur i formen av en husbil, delades ut på mässan ”Husbil Stockholm 2022 – Frihet på hjul”, på Kistamässan den 19 mars klockan 13:45. Två representanter för Glasriket, Mia Lundholm och Henrik Karlsson, var på plats för att ta emot priset. Motiveringen, som lästes upp, lyder:
För att erbjuda ett härligt resmål för husbilsresenärer. Här finns upplevelser i form av glasbruk, konst, kultur och natur – alla tider på året! Som husbilist känner man sig välkommen, och det är lätt att hitta till ställplatser och campingar.
Husbilister som vill upptäcka Glasriket och Kosta kan förvänta sig ett område som bjuder på konstglas av hög klass och många charmiga glashyttor, men också vacker natur med safariparker och friluftsliv, annorlunda museer, charmiga caféer och Utvandrarhistoria. Du som söker tips kan läsa reportaget 25 sevärdheter och upplevelser i Glasriket.

Trevligt att se att de som satsar på oss, kan se att det är lönsamt att erbjuda oss anpassade produkter genom ett ökat antal besökare på destinationen och att det även blir uppmärksammat av oss, som i det här fallet av resemagasinet för oss som gillar husbilslivet, FREEDOMTRAVEL.

Tommy
 
Senast ändrad:

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Toppen