• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

Fräck stöld på Husbilslandet

Kvinna ville provköra – försvann med husbil för en halv miljon

IMG_6279.jpeg
Häromdagen gick Husbilslandet ut med en efterlysning och bad om hjälp på Facebook:

”Hej alla husbilsvänner, nu ber vi er att hålla ögonen öppna! Idag drabbades vi tyvärr av en stöld av en husbil. En kvinna som var ute på provkörning kom aldrig tillbaka. Den stulna husbilen är polisanmäld och tack vare gott samarbete med polisen kunde en misstänkt kvinna gripas under kvällen. Dock verkar fler vara inblandade och husbilen är fortfarande saknad. Den stulna husbilen är en Knaus Sunliner 800, årsmodell 2006 med regnummer XPY539. Om ni skulle se husbilen, vänligen tipsa polisen på 114 14.
Dela gärna, tack! 🙏



Skojarna lycka med husbilen blev tack och lov kort, dagen efter kundvagn läsa det här meddelandet från Husbilslandet, på Facebook.

IMG_6277.jpeg


Tommy
 
Senast ändrad:
Om husbilen tillgripits på det sätt som anges är det - juridiskt sett - inte frågan om en stöld, utan om något annat brott.

Pålle
Helt rätt! Stöld kan det inte bli då ägarna lämnat ifrån sig bilen frivilligt. Ett tänkbart brott kan vara olovligt förfogande, men mycket hänger på vad polisen kan bevisa om vilket uppsåt gärningsmännen har haft. Dessa kan ju påstå att de bara provkört bilen lite längre tid än vad de först hade tänkt sig, men att de hela tiden hade tänkt att lämna tillbaka den snarast. Kan de styrka detta påstående kan de ju till och med gå fria från brott. Allt hänger på vad utredningen kan styrka om händelsförloppet och uppsåtet.
 
Kan bli ett olovligt brukande eftersom fordonsägaren har godkänt provkörningen. En stöld har man tillängnelse uppsåt vilket kan bli svårt att bevisa. Möjligen att man har använt fler personer för att komma åt fordonet. Lite mer raffinerat.
Olovligt brukande brukar kunna användas då man hyrt ett fordon och använt fordonet längre än man har avtalat.
Men oftast blir det i sammanhanget civilrättsligt då det är ett avtalsbrott.
 

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Tillbaka
Toppen