• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

El-Plåtis lansert i USA.

Tvärbädd? Inredningen känns lite som Securitas skåpbilar med takhöjd för pigméer (småvuxet folkslag). Vart har toan tagit vägen, duschen skall väl vara på utsidan, brrrr...? 400 km på en laddning låter imponerande, "bara" 10 laddningar om man ska runda Iberiska halvön eller ta sig till Albufeira från Norrland... Nej, nu ska jag vara snäll för att vi äntligen har fått ett el-RV alternativ.
 
Noe som jeg fant spennende var valgfriheten i indre layout. Men jeg fant ikke baderom i bildene fra demobilen som er på tur runt i USA. Den har som Ranko påpeker tverrseng. I basis utstyr står dry-flush toilet hva det nå er. Tviler på at den kommer til Europa med det første, GM har ikke satset på annet enn USA for tyngre kjøretøy.

G1 bygget på Ford Transit-e ser ut til å fases ut til fordel for denne større G2 modellen. G1 hadde for liten rekkevidde - under det halve av G2.
 
Först när bättre batterier blir tillgängliga kan en el-plåtis bli ett alternativ. Det skrivs mycket om solid state batterier nu, en typ av litiumbatterier där den flytande elektrolyten ersätts av fast material. Billigare, säkrare, betydligt fler laddcyklar, snabbare att ladda och med högre energitäthet som ger avsevärt längre räckvidd. Kanske blir verklighet inom något år.
 
Senast ändrad:
Dry-flush toa, kapslar tydligen in fekalier med hjälp av el och för ändamålet avsedda speciella påsar. Då kan man lika gärna tillverka en "bajshink" som fungerar på liknande sätt. Vi hade en HB åkare på campingen som bajsade i plastpåsar (mycket ohygieniskt och illa luktande i soptunnan) trotts att vi har super fina toaletter på **** campingen. Han övernattade bara några nätter som tur var!
 

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Tillbaka
Toppen