• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

Annorlunda karta med besöktips för resan med husbilen

3B17A8F7-A83E-4458-998E-8C8592547737.jpeg

Statens fastighetsverk lanserar en besöksmålskarta med 205 spännande tips för sommarens resor med husbilen.​

Med kartan ”Välkommen till din historia”, vill Statens fastighetsverk lyfta fram 205 unika besöksmål runt om i Sverige.

“Vi hoppas att besöksmålskartan ska locka våra besökare att vilja utforska sin historia och upptäcka fler av alla statliga byggnadsminnen som förvaltas av oss. Kartan är en del av vårt arbete med att skapa ökad insikt, kunskap och intresse för våra fastigheter, deras historia och betydelse för oss alla.” Säger Ingrid Eiken Holmgren, generaldirektör för Statens fastighetsverk.

Svensk besöksnärings största fastighetsägare

Totalt förvaltar Statens fastighetsverk över 2300 fastigheter. 205 av dem består av kända och okända kultur- och naturmiljöer runt om i landet som går att besöka. Bland dem finns slott, fästningar, fornminnen, teatrar, muséer, bruksmiljöer, fyrplatser, parker och kyrkor.

64F95270-4321-4897-BC4B-FA83EBDCE66A.jpeg

På de flesta platserna välkomnas vi besökare av engagerade hyresgäster. På andra besöksmål finns det möjlighet att utforska på egen hand.

Kartan delas ut på de 144 besöksmål som har publik verksamhet.

“På webbplatsen finner man även länkar till våra hyresgäster som med sina olika verksamheter och sitt värdskap fyller besöksmålen med upplevelser och förmedlar deras historier. Vi hoppas att kartan, som är ett önskemål från våra hyresgäster, ska inspirera dem till att samarbeta ännu mer för att locka fler att utforska vårt kulturarv.” Säger Claes Brunius, affärsutvecklare på Statens fastighetsverk.

Här kan du se kartan digitalt:

Proffsigt, trevligt presenterade tips, som samtidigt kommer att öka våra kunskaper om vår egen historia, när vi är ute och åker husbil.

Tommy
 
Senast ändrad:
Verkligen får man gratulera SFV för denna publikation. Vi håller med Tommy om att det är väl genomtänkt och proffsigt utformat och dessutom är den distribuerat. Vi har fått den i Naturum reception häromdagen när vi var på premiären av operan Tintomara på Läckö slott.
 

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Tillbaka
Toppen