• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

Recept

SirMcLain

iValberedning
Medlem
Ort
Playa del Ingles

Falukorv i omniaugn​

1 ring falukorv
1 burk plommontomater
1-2 Köttbuljongtärningar
4dl vatten
Ketchup
Senap
Bostongurka
En skvätt grädde
Salt o peppar
Skär massor med snitt i korven både på ovansidan och undersidan, lite omlott så det blir som ett dragspel. Bryn korven i lite smör och slå på en burk med plommontomater, köttbuljongtärningarna och vatten. Ringla lite ketchup, senap och bostongurka på korven. På med locket, sänk värmen och låt puttra ca 30-40 minuter. Tillsätt grädde och vill du ha en tjockare sås är det bara att redan den med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatismos och en god sallad.
 
Kassler med champinjoner (Funkar i vanlig ugn ca 200 grader och Omniugenen)

Skiva kasslern i småbitar (ca 400-500 gram) Stek så den får färg!

Stek Champinjonerna (1 Burk eller 10 färska som du skivar).


Blanda följande i en plastburk eller liknade.

3-4 dl grädde

1-2 tsk Sambaolek (beroende hur starkt ni vill ha)

1 matsked senap

1-2 matskedar majonnäs

Pressa 2-3 vitlöksklyftor

Lite peppar och salt

Lite soja

Rör om och smaka av.

Smörj Omniugnen

Lägg i kassler champinjoner

Häll över såsen som du gjort.

Låt puttra i 15-20 min på medelvärme.


Servera med ris och en krispigsallad!

Vill man har lite mer sött smak i såsen kan man ta 2msk mangochutney (frun gillar med mangochutny)
 
Senast ändrad:
I ugnen
Hittade på en rätt som är snabb, enkel och kan göras till många. Barnbarnen gillar den! Kan förberedas å ta med i husbilen.

Gör bara en god köttfärsås.
Häll den i en form lagom stor så det fyller ca halva.
Lägg sedan en färdig (Peka?!) potatisgratäng ovanpå. Lyxa ev till det med lite extra ost.
Så in i ugnen med den tiden/graderna det står på gratängpaketet.
 
Efterrätt

Päronhalvor med After8 och grädde

Visa bilaga 4474
:) Visar bilden för Carola, som får något konstigt i blicken och utbrister, — Päron med after 8, så äcklig, säger hon.

Så får jag höra historien från hennes ungdomstid, när hon blev hembjuden till pojkvännens föräldrar för fösta gången och mamman hade den goda smaken att bjuda på just päron med After 8 och en klick vispad grädde som efterrätt. Carola ville spy, men var artig och tvingade i sig anrättningen.

Själv har jag helt andra minnen från den desserten, typ…. kan man få ett päron till och gärna lite mera grädde? :)

Tommy
 
Heta räkor (ugn eller omina)

Ca 400 g frysta vannameiräkor (skalade eller med skärtten kvar)

2 tomater

2-3 vitlöksklyftor

Salt & peppar

2 tsk sambaolek

Riven ost efter tycke och smak

Ugnen 225 grader



Heta upp en stekpanna, häll i olivolja eller mat olja.

Pressa i vitlöksklyftorna

Häll i sambaoleken och blanda med vitlöken låt det smattra 1-2 min.

Häll i de frysta räkorna, Hög värme är viktigt! Låt de ligga i 3-4 min.

Fin hacka tomaterna.

Salta och peppra räkorna i pannan.

Häll i tomaterna och låt fräsa 2-3 min.

Häll hela röran i en ominugn eller i en form om du ska göra den i en vanlig ugn.

Strö över osten (rikligt med ost)

In i ugnen ca 10 min, ni ser när osten är som bäst. (omniugnen lyft på locket och kolla svårt att av göra tid där)

Servera med lite ris eller ost kex eller liknande.
 
Senast ändrad:

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Tillbaka
Toppen