- Ort
- Göteborg
Inte inne i HB’n så klart och inga små ”fjuttiga” ABU rök för lunch-varmrökning, utan rejäla grejer för kallrökning av 5-6 kg laxar eller härlig bacon (pancetta).
Jag gjorde tabben att bygga en kartong-kallrök (som brann upp nästan) för att bjuda våra närmaste vänner på kallrökt lax här på campingen. Skulle aldrig gjort detta för nu är vi fast och frågorna kring nästa kalrökning har börjat hagla redan innan vi kom. Därför byggde jag en mer permanent trälåda med alu-beklädnad på insidan och separat rökhus för att inte överstiga 28 grader under rökningen.
Och nu kommer problemet, finns inga 5-6 kg laxar att köpa i laxbutiker! Bara små steklaxar som inte lämpar sig för rökning. Med andra ord, ingen kallrökt lax på Julbordet… katastrof! Har ni sett den där filmen när whiskey båten kapsejsade utanför den Skotska kusten så att alla blev ”torra” i halsen? Ungefär så är det.

Portabel trälåda för kallrökning (lax, pancetta eller annat gött). Återkommer när laxen har landat.
PS. Det är ok med OT i den här tråden. DS.
Jag gjorde tabben att bygga en kartong-kallrök (som brann upp nästan) för att bjuda våra närmaste vänner på kallrökt lax här på campingen. Skulle aldrig gjort detta för nu är vi fast och frågorna kring nästa kalrökning har börjat hagla redan innan vi kom. Därför byggde jag en mer permanent trälåda med alu-beklädnad på insidan och separat rökhus för att inte överstiga 28 grader under rökningen.
Och nu kommer problemet, finns inga 5-6 kg laxar att köpa i laxbutiker! Bara små steklaxar som inte lämpar sig för rökning. Med andra ord, ingen kallrökt lax på Julbordet… katastrof! Har ni sett den där filmen när whiskey båten kapsejsade utanför den Skotska kusten så att alla blev ”torra” i halsen? Ungefär så är det.

Portabel trälåda för kallrökning (lax, pancetta eller annat gött). Återkommer när laxen har landat.
PS. Det är ok med OT i den här tråden. DS.