• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

SLO - Med husbil i Slovenien

iHusbil

iAdmin
Admin medlem
Medlem
Ort
Inhus
Med husbil under och över 3,5t i Slovenien

Husbil under 3,5t
Registrera din husbil för en e-vignette. https://evinjeta.dars.si/en
En e-vignette är en modern vägtullsbetalningsmetod för motorfordon med en högsta tillåtna vikt på upp till 3,5t. E-vinjettens grundläggande egenskaper skiljer sig inte från den klassiska vignetten i form av ett klistermärke. Detta innebär att genom att köpa e-vinjetten får du rätt att använda alla motorvägar och motorvägar i Republiken Slovenien under e-vignettens giltighetstid och vägtullen betalas inte baserat på körd sträcka.
Husbil över 3,5t
I Slovenien gäller elektronisk debitering för husbilar över 3,5t. Det kostar 0,21€/km + moms. (2018).
För bilar/husbilar under 3,5t gäller Vignette som kan köpas i någon mack innan gränsen.
Dosan kan anskaffas vid något av DARSGOs servicecenter eller på bensinmackarna OMV, Petrol och MOL utefter motorvägarna. Ta med en kopia av registreringsbevis och eventuellt intyg om EURO-klass om det saknas på registreringsbeviset.
Det går att beställa dosan på www.darsgo.si och få den hemskickad fraktfritt efter 14 dagar. Dosan kostar 10€ och betalas med bankkort. Kortet måste vara öppet för internetköp vid beställning och ha 3D security aktiverat.
Före beställning på nätet kontrollera att det står vilken miljöklass motorn har på det blå registreringsbeviset. Saknas den uppgiften, kontrollera att den uppgiften finns på CoC-dokumentet. Saknas det även där, kontakta biltillverkaren för att få ett intyg på vilken EURO klass motorn har. Skanna in eller ta ett foto av registreringsbeviset för att bifoga det vid beställningen.

Gå in på www.darsgo.si
Tryck på ”CREATE YOUR E-DARSGO”
1669205176835.png
Fyll i din mejladress och välj ett lösenord på minst 10 tecken. Minst en stor bokstav, ett nummer och ett specialtecken. Klicka i ”I’M NOT A ROBOT”
1669205263526.png
Välj det som efterfrågas och tryck ”VERIFY”
Tryck ”CONFIRM”
En PIN-kod /lösenord skickas till din mejladress, skriv in den på raden efter lösenordet. Kontrollera så att mejlet inte hamnat i mappen skräppost.

1669205538694.png
Fyll i uppgifterna enligt nedan och tryck ”REGISTER
Tryck på ”CONTINUE TO THE DASHBORD”
1669205599439.png
På DASHBOARDEN välj ”ADD ACCOUNT
(ADD A DARSGO UNIT gäller endast om man har flera fordon)
1669205651690.png
Tryck ”CONFIRM”, uppgifterna kopieras automatiskt från ditt konto.
1669205697630.png

Välj ” ADD A VEHICLE ACCOUNT+”
1669205735885.png
Fyll i husbilens uppgifter.
Registration certificate number heter ”DOKUMENTNUMMER” på svenska registreringsbevis och finns längst upp till höger på det blå registreringsbeviset.
Ange det belopp som boxen ska varna vid för lågt belopp, exempelvis 25€.
Tryck ”CONFIRM
1669205789536.png
Klicka i ” I want to receive the DarsGo unit by mail” Ladda upp registreringsbeviset på båda raderna om dokumentet innehåller EURO-klassen. Saknas EURO-klassen så är det CoC eller intyg som laddas upp under ”EURO EMISSION CLASS PROOF”

Tryck ”CONFIRM
1669205837435.png
Tryck ”CONFIRM

Uppe till höger finns en kundvagn. Klicka på den.
Klicka ”CONTINUE THE PAYMENT”
Fyll i dina kortuppgifter och tryck ”SUBMIT

Beställning är klar!
Efter ca 2 veckor kommer dosan till närmast postutlämningsställe. Tillsammans med dosan finns ett dokument, kontrollera att rätt dosa har levererats. Signera dokumentet med namn, datum och plats. Skanna/fota och mejla det till [email protected]
Innan inresan i Slovenien, logga in på ditt DARSGO konto och ladda boxen med pengar för sträckan som skall köras. På www.darsgo.si under ”TOLL CALCULATION” kan man räkna ut kostnaden i förväg.

Ladda boxen genom att klicka på tecknet och betala in lämpligt belopp.
Vid husbilsbyte återlämnas boxen till ett serviceställe alternativt via post till Dunajska 7, 1000 Ljubljana, Slovenija. Då återbetalas innestående belopp till ditt bankkonto minus en administrativ kostnad av 7€. Skickas den med post slå in den i aluminiumfolie så den inte debiterar postbilens körsträcka.
 
Senast redigerad av en moderator:

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Tillbaka
Toppen