• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

Maträtter att rekommendera från vida världen

Janne Nyberg

Välkänd medlem
Medlem
Ort
Helsingborg
Det kanske vore av intresse.

Alla är vi nog både lite av gourmet och gourmande. Beroende på tillfälle. Korv med mos, pizza eller fast food hamburgare.

Men, ibland hittar vi guldkorn. Eventuellt kan dessa erfarenheter komma andra till del. Och glädja dem.

På förekommen anledning vill jag tillföra dessa.

I Frankrike, var som helst, serveras gås- och ankleverpastej. Frois gras. Mjukt o lent o ljuvligt. Idag i Eguisheim med portvinsgele, årstidens chutney och småtoast. Till det ett glas Alsace Gewurztraminer Grand Cry. Fantastiskt gott.

I de flesta butiker säljer man dessa pastejer av gås och anka. Jättegott som mat-Tina hade sagt.

I Tyskland, företrädesvis i sydvästra delen lagar man Schweins Haxe (Lite olika, stavningar kanske). En benkota av fläsk kokad länge länge och sedan grillad på hög värme. Köttet ramlar av. Surkål om man vill, senaper och potatis av valfri sort därtill. En ljus eller mörk lager därtill.

Vad är era specialiteter. I Spanien (kanin?), Portugal, Italien, Österrike, Tjeckien, Kroatien... Eller var dom helst.
 
Maderia är väl inte vad man tänker på när det gäller husbilar men kommer man till ön så ska man definitivt prova på att äta Espada.

Espada är en djuphavsfisk som lever på cirka 1000 m djup. Svenskt namn är dolkfisk.

Kan nog betecknas som en nationalrätt som är smakrik och fantastiskt god.
 
Maderia är väl inte vad man tänker på när det gäller husbilar men kommer man till ön så ska man definitivt prova på att äta Espada.

Espada är en djuphavsfisk som lever på cirka 1000 m djup. Svenskt namn är dolkfisk.

Kan nog betecknas som en nationalrätt som är smakrik och fantastiskt god.
Sen får man inte missa Lapas som är en mussla som bara finns på Madeira och Azorerna.
 
Maderia är väl inte vad man tänker på när det gäller husbilar men kommer man till ön så ska man definitivt prova på att äta Espada.

Espada är en djuphavsfisk som lever på cirka 1000 m djup. Svenskt namn är dolkfisk.

Kan nog betecknas som en nationalrätt som är smakrik och fantastiskt god.
Prova också Espetada som är ett grillspett som hängs i en ställning vid bordet.
 

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Tillbaka
Toppen