- Ort
- Löddeköpinge
Frukost äter spanjorerna förvånansvärt tidigt. Jag har sett dem stjälpa i sig denna luftiga frukost, om man nu kallar en espresso och en cigg för frukost.
Lunch inmundigas under inga omständigheter före klockan ett, helst vid två eller tre-tiden. Den stora gåtan är, hur klarar de livets allehanda påfrestningar fram till lunch. Ett oförvitlig ögonvittne som jag fullständigt litar på, alltså jag, har sett med egna ögon vad som händer när hungern pockar på runt 10-11-tiden på förmiddagen. Spanjorer flockas på kaféer som flugor surrar runt en sockerbit. Och som de förser sig med vällust av färskpressad apelsinjuice, kaffe, enorma mackor, bakverk, ägg, osv. Bara plånboken och tiden tycks sätta gränser. Med denna “andra frukost” är det en smal sak att överleva utan vidare till lunchen vid två-tre tiden på eftermiddagen.
Dagen avslutas för spanjorerna sedan med en rejäl middag vid 22 tiden då har jag och hustrun redan drabbats av John Blund
Lunch inmundigas under inga omständigheter före klockan ett, helst vid två eller tre-tiden. Den stora gåtan är, hur klarar de livets allehanda påfrestningar fram till lunch. Ett oförvitlig ögonvittne som jag fullständigt litar på, alltså jag, har sett med egna ögon vad som händer när hungern pockar på runt 10-11-tiden på förmiddagen. Spanjorer flockas på kaféer som flugor surrar runt en sockerbit. Och som de förser sig med vällust av färskpressad apelsinjuice, kaffe, enorma mackor, bakverk, ägg, osv. Bara plånboken och tiden tycks sätta gränser. Med denna “andra frukost” är det en smal sak att överleva utan vidare till lunchen vid två-tre tiden på eftermiddagen.
Dagen avslutas för spanjorerna sedan med en rejäl middag vid 22 tiden då har jag och hustrun redan drabbats av John Blund