- Ort
- Löddeköpinge
I vårt kök finns fyra olika kaffemaskiner, du läste rätt fyra olika kaffemaskiner. En som maler bönerna själv så vi kan göra alla dessa kaffesorter som Caffe Latte, espresso, capucino osv. Två Nespresso maskiner där vi stoppar i en ampull så kommer det ut kaffe i andra ändan av maskinen. Sedan har vi en vanlig apparat också, en sådan där med melitta filter, som gör ”vanligt” kaffe. För att sedan kunna dricka alla dessa olika sorters kaffe har vi ett helt skåp med olika sorters koppar som passar till de olika kaffesorterna, i matchande färger.
En mjölkmaskin så vi kan skumma mjölken på rätt temperatur till de olika kaffesorterna är också ett måste. Det är mycket viktigt att ha en mjölkmaskin, säger de som förstår sig på detta. De kommer för övrigt inte hem till oss, men man måste ha sådan maskin ändå. Man kan inte ha vanlig mjölk utan det skall vara special mjölk för att få det rätta skummet. Funderar med en kopp i handen hur de gjorde förr, för kaffe har man druckit i alla tider, med eller utan mjölk.
För att vi skall kunna koka ägg så har vi en speciell maskin till detta. En så kallad äggkokare. Detta är livsnödvändigt enligt hustrun. På med vatten i med ägget, ställ in tiden och efter ett antal minuter är ägget klart. Vad är det för fel på att hälla lite vatten i en kastrull ställa in tiden på ägg uret, lägga i ägget och när uret ringer så är ägget klart. Så har man gjort sedan urminnes tider och inte hade de problem med att få ägget klart. En maskin man måste ha enligt reklamen, kan undra om någon frågat ägget.
Ris kokare, denna apparat kan man bara inte vara utan, den ser till så att riset blir klart i tid. När jag ställer frågan om varför vi inte kan laga ris som man gjorde innan ris kokarens tid, får jag bara en djup suck till svar. Nu förstår ni män att jag inte ligger så bra till. En djup suck från hustrun är det samma som det verbala uttrycket, ”är du dum i huvudet”
Induktionshäll är ett måste i varje modernt kök enligt hustrun. Nu kokar vattnet nästan innan vi hinner sätta kastrullen på hällen. Jag undrar varför måste det gå så fort, vi hinner knappt med själv numera. Med en häll blir det stressigt att laga maten och att laga mat skall vara en njutning inte ett snabblopp.
För att inte tala om alla andra små apparater vi har som vi inte behöver, juicepress, ostrivare, automatisk vitlökspress, automatisk knivslip, sous vide maskin, fritös, crock pott, soda streamer, is krossare i kylskåpet kan man ju inte vara utan, tur någon uppfann en sådan för hur skall jag annars få is till min rom och cola.
När jag sitter med min cognac framför en av våra tre tv apparater så måste jag ha en ”jädra” massa högtalare för att få den rätta biokänslan allt enligt barnen som för övrigt inte bor hemma. Varför man behöver denna känsla när man ser Rapport är en helt annan femma . För övrigt så kan jag meddela, att jag helst dricker min cognac utan krossad is, när jag lyssnar på Lisa Miskovsky med låten ”Best to come” och Clara Klingenström med låten ”Behöver inte dig idag” så vad jag har för nytta av en is krossare vet jag inte.
En mjölkmaskin så vi kan skumma mjölken på rätt temperatur till de olika kaffesorterna är också ett måste. Det är mycket viktigt att ha en mjölkmaskin, säger de som förstår sig på detta. De kommer för övrigt inte hem till oss, men man måste ha sådan maskin ändå. Man kan inte ha vanlig mjölk utan det skall vara special mjölk för att få det rätta skummet. Funderar med en kopp i handen hur de gjorde förr, för kaffe har man druckit i alla tider, med eller utan mjölk.
För att vi skall kunna koka ägg så har vi en speciell maskin till detta. En så kallad äggkokare. Detta är livsnödvändigt enligt hustrun. På med vatten i med ägget, ställ in tiden och efter ett antal minuter är ägget klart. Vad är det för fel på att hälla lite vatten i en kastrull ställa in tiden på ägg uret, lägga i ägget och när uret ringer så är ägget klart. Så har man gjort sedan urminnes tider och inte hade de problem med att få ägget klart. En maskin man måste ha enligt reklamen, kan undra om någon frågat ägget.
Ris kokare, denna apparat kan man bara inte vara utan, den ser till så att riset blir klart i tid. När jag ställer frågan om varför vi inte kan laga ris som man gjorde innan ris kokarens tid, får jag bara en djup suck till svar. Nu förstår ni män att jag inte ligger så bra till. En djup suck från hustrun är det samma som det verbala uttrycket, ”är du dum i huvudet”
Induktionshäll är ett måste i varje modernt kök enligt hustrun. Nu kokar vattnet nästan innan vi hinner sätta kastrullen på hällen. Jag undrar varför måste det gå så fort, vi hinner knappt med själv numera. Med en häll blir det stressigt att laga maten och att laga mat skall vara en njutning inte ett snabblopp.
För att inte tala om alla andra små apparater vi har som vi inte behöver, juicepress, ostrivare, automatisk vitlökspress, automatisk knivslip, sous vide maskin, fritös, crock pott, soda streamer, is krossare i kylskåpet kan man ju inte vara utan, tur någon uppfann en sådan för hur skall jag annars få is till min rom och cola.
När jag sitter med min cognac framför en av våra tre tv apparater så måste jag ha en ”jädra” massa högtalare för att få den rätta biokänslan allt enligt barnen som för övrigt inte bor hemma. Varför man behöver denna känsla när man ser Rapport är en helt annan femma . För övrigt så kan jag meddela, att jag helst dricker min cognac utan krossad is, när jag lyssnar på Lisa Miskovsky med låten ”Best to come” och Clara Klingenström med låten ”Behöver inte dig idag” så vad jag har för nytta av en is krossare vet jag inte.