- Ort
- Göteborg
Att laga mat i en liten 5,99m plåtis är en utmaning så fort man inte ”bara” ska koka färdigfylld pasta eller några potatisar. Allt annat kräver noga planering (inte minst vid panering av äkta snitslar) och att Marianne ska hålla sig långt borta från husbilen (anledning: jag saknar förkläde, mjölet flyger i luften, citronpeppar studsar i alla riktningar när jag bankar snitslar, för att inte nämna äggvisp).
Huvudregel: snitslar ska bankas, kryddas, mjölas, doppas i äggvisp och sedan i ströbröd, sen stekning i olivolja tills gyllene färg träder fram.
Som sagt, allt handlar om bra planering och då går det bra: fas 1) förarbete

Fas 2) stekning UTOMHUS i lugn tempo

…och här kommer glöggprovning, mmmmmmm… fullträff! (Marianne är fortfarande ute på sta’n)

Vitt riesling till maten var kanon, jag nämnde inget om glöggen ”ännu”…
Huvudregel: snitslar ska bankas, kryddas, mjölas, doppas i äggvisp och sedan i ströbröd, sen stekning i olivolja tills gyllene färg träder fram.
Som sagt, allt handlar om bra planering och då går det bra: fas 1) förarbete

Fas 2) stekning UTOMHUS i lugn tempo

…och här kommer glöggprovning, mmmmmmm… fullträff! (Marianne är fortfarande ute på sta’n)

Vitt riesling till maten var kanon, jag nämnde inget om glöggen ”ännu”…