Öland ger ut husbilsfolder

41B50562-BE4B-4C1E-8317-9850AB833DCA.png

Öland är en stark campingdestination som lockar tusentals campinggäster över bron varje år, inte minst husbilsbesökare. Nu har Ölands Turismorganisation, tillsammans med Länsstyrelsen och Ölands båda kommuner, gett ut en husbilsfolder för att guida besökarna rätt under sin husbilssemester.

Att semestra med husbil har blivit oerhört populärt de senaste åren och varje år kör mängder av husbilar över Ölandsbron för att spendera några härliga veckor på Öland. Men det är inte helt fritt fram för husbilsbesökarna, reglerna är många och det kan ibland vara svårt att hålla reda på vad som gäller. Öland är dessutom en lång ö med stora avstånd vilket kan leda till problem om man till exempel inte vet var den närmsta tömningsstationen finns. Alla praktiska detaljer för att göra husbilsupplevelsen så bra som möjligt är nu sammanställda i den nya foldern ”Husbil på Öland – din guide till en underbar husbilssemester på solens och vindarnas ö”, som nu finns tillgänglig för alla som behöver.

-Det är högt tryck på husbilar här på Öland. För att kunna ta emot alla på ett bra och hållbart sätt är det viktigt att vi vägleder husbilsresenärerna med all information, som till exempel var man tömmer avfall eller fyller på vatten, men också på vilka ställen det är okej att parkera och övernatta, säger Emilia Tengel, projektledare för inventering och framtagning av foldern.

Förutom praktiska hänvisningar handlar en stor del av folderns innehåll om Ölands ömtåliga natur. På ön finns hela 91 naturreservat och stora områden med mycket skör mark, vilket innebär att man inte får parkera eller köra var som helst.

-Det kan vara svårt att ha koll på vilka lagar och regler som gäller. För allas trevnad och för att fler ska få möjlighet att njuta och fortsätta uppleva denna ö på ett trivsamt och hållbart sätt har vi valt att samla all information på ett ställe. Foldern ska göra det lätt för husbilsresenären att göra rätt, säger Emilia Tengel och fortsätter: Alla ska känna sig välkomna och det ska vara enkelt att besöka Öland med sin husbil!

Husbilsfoldern kommer under den närmsta tiden att levereras ut till både campingar och ställplatser, men finns även att hämta på Turistbyråerna i Borgholm, Färjestaden och Kalmar.

Husbilsfoldern är utgiven av Ölands Turismorganisation i samverkan med Länsstyrelsen, Borgholms kommun och Mörbylånga kommun. Även Trafikpolisen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har varit till hjälp för att samla in relevant information som förenklar och gör husbilsupplevelsen på Öland till den bästa.

I år har Ölands Turismorganisation, i samverkan med Sparbanksstiftelsen Öland, även tagit fram en ny Ölandskarta för hela Öland, där även utvalda cykel- och vandringsleder är markerade. Även den finns att hämta på Turistbyråerna, samt på diverse besöksmål och boenden runt om på Öland.
Källa: Turismorganisationen i Ölands Kommunalförbund

Vi ses på Öland i sommar!

Tommy
 

cgwik

Medlem
Om jag skall åka till en viss plats, t ex Öland startar jag med en Google-sökning turist Öland
Då hittar jag direkt www.oland.se vilket är en länk till Ölands Turistbyrå och det är förstås där den nya foldern för husbilister skall finnas.
Att stå på en campingplats och dela ut broschyrer kommer ju inte att nå målgruppen för fricamparna kommer ju inte dit.
 

Annons

Annons

Toppen