- Ort
- Mölnlycke
Ikväll har jag satt på värmen i husbilen, vi står uppe på ca 1800m.
Vi behöver verkligen få ett avbrott i att tömma huset i Cossato, speciellt min fru som knappt sovit något dom senaste dagarna och haft så mycket att gå igenom och massa jobbiga möten.
Jag har länge velat åka tillbaks till detta ställe med vår son också, sist vi var här var sommaren 2001, då vi var nykära!
Dalen och huvud orten i denna sidodal av Valled'Aosta heter Valgrisenche, precis på gränsen till de franska skidorterna Val-d'Isere och Tignes, en känd glacier, Rutor ligger på sidan om denna dal.
Det finns en ny fin ställplats nedanför dammen, men vi ska vandra upp till Rifugion Bezzi, på 2279m, en lätt vandring på ca 2 timmar, så vi står på en parkering ovanför dammen, lite småläskig väg högt ovanför dammen hit.
På rifugion Bezzi åt jag mocetta för första gången 2001 med min fru, det liknar lite bresaola, som är torkat nötkött, medans mocetta är ofta gjort på vilt hjort kött, med kastanjer och marmelad, vi får se imorgon om dom fortfarande har detta på lunch menyn.
Vi behöver verkligen få ett avbrott i att tömma huset i Cossato, speciellt min fru som knappt sovit något dom senaste dagarna och haft så mycket att gå igenom och massa jobbiga möten.
Jag har länge velat åka tillbaks till detta ställe med vår son också, sist vi var här var sommaren 2001, då vi var nykära!
Dalen och huvud orten i denna sidodal av Valled'Aosta heter Valgrisenche, precis på gränsen till de franska skidorterna Val-d'Isere och Tignes, en känd glacier, Rutor ligger på sidan om denna dal.
Det finns en ny fin ställplats nedanför dammen, men vi ska vandra upp till Rifugion Bezzi, på 2279m, en lätt vandring på ca 2 timmar, så vi står på en parkering ovanför dammen, lite småläskig väg högt ovanför dammen hit.
På rifugion Bezzi åt jag mocetta för första gången 2001 med min fru, det liknar lite bresaola, som är torkat nötkött, medans mocetta är ofta gjort på vilt hjort kött, med kastanjer och marmelad, vi får se imorgon om dom fortfarande har detta på lunch menyn.