Peugeot presenterar eldriven husbil, men räckvidden

99536CE8-EB40-4E48-B698-CB536BE2C733.jpeg
Lagom till att semestertiderna närmar sig visar nu Peugeot en eldriven campervan. Grunden utgörs av e-Rifter L2, alltså versionen som mäter 4,75 meter på längden och 1,88 meter på höjden. Det handlar med andra ord om en campervan med begränsad plats.

Tyska Vanderer står för ombyggnationen och de har gjort sitt bästa för att utnyttja ytan på ett smart sätt. Köket går till exempel att få i en utdragbar variant som ger så mycket arbetsyta som möjligt på en liten plats.

Där går det att laga mat med både gas och en induktionsplatta samt en diskho med vatten från en 12-literstank.

Bredvid köket hittas också en liten loungehörna. När det är dags att sova fälls madrasserna ut ovanpå köksmodulerna och förvandlar i princip hela insidan till en sovsal – om än en liten sådan.

Vanderer har också utrustat bilen med ett utfällbart tak där det hittas ytterligare två mindre sovplatser.

Enligt Peugeot och Vanderer ska den ombyggda versionen av e-Drifter vara anpassad för att kunna användas både till vardags i stan och för utflykter i naturen på semestern.

Utan laddmöjlighet vid slutmålet går det tyvärr inte att ta sig så värst långt ut i naturen. e-Rifter har ett batteripaket på 50 kWh och en räckvidd på 27 mil enligt WLTP.

Men vid en campingplats går det att ladda batteriet fullt på 31 timmar genom ett vanligt vägguttag. Och e-Rifter klarar också snabbladdning med 100 kW som då laddar batteriet till 80 procent på en halvtimme.

Idag erbjuds Peugeot e-Rifter Vanderer bara på den tyska marknaden och då till priset 65 480 Euros, oklart om den kommer att säljas i Sverige.

Bilens stora svagheter får man väl säga är den korta räckvidden på 27 mil och en laddningstid under resan på 31 timmar, det kommer i vart fall inte vara några försäljningsargument i broschyren.


Tommy
 

Annons

Annons

Toppen