• Välkommen till iHusbil. Föreningen helt utan medlemsavgifter.
    Men ändå med Kunskapsbank, reseberättelser och rabatterbjudanden!
    Registrera ett gratiskonto här!

Är det fullt på ställplatserna?

Tommy Dynér

In Memoriam
Medlem
Ort
Söderhamn
E191FFF2-E585-4D24-860B-032E2476406D.jpeg
Söderhamns ställplats idag kl. 15.15. Helt fullt och 6 hb’s parkerade utanför ställplatsen.

Vi tänker ta en tur med husbilen på måndag, men hur ser det ut på ställplatserna runt om i Sverige?

Har kollat den centrala ställplatsen här i Söderhamn de senaste dagarna och redan tidigt på eftermiddagen är det helt fullt. Nu finns det plats i närheten med samma fina utsikt, centrala läge och gratis i Söderhamn, men hur ser det ut i övriga Sverige just nu?

Blir tvugna att förboka för att vara på den säkra sidan?
 
Uppenbarligen varierar det stort från plats till plats. Förra veckan var vi en av få bilar på ställplatsen i Umfors. Dagen efter svängde vi av från Blå vägen i Storuman och tog diagonalen ner till Sundsvall istället för att fortsätta till Umeå (Bävervägen och Indalsvägen). Vi passerade då tre tomma campingar innan vi sedan ställde oss som enda bil på ställplats i Utanede.
 
Nu var det smått kaos i Sjötorp, både beträffande husbilar och båtar på kanalen. Ställplatserna utefter kanalen;i Sjötorp, Lyrestad, Hajstorp, Norrqvarn Töreboda verkar vara i princip fulla. Inget för oss i alla fall, så vi åker vidare.
 
Jag bokade plats för denna helg i början på veckan på Glasbruket (Borensberg)
Det var inga problem.
Skulle bli vår premiärtur i år, hämtade husbilen i garaget igår, på natten fick min cancersjuka mor en allvarlig hjärtinfarkt, bara att avboka och ställa in husbilen i garaget igen :(
Hoppas kunna boka nån helg i sommar iallafall, bokning är annars en räddning för att få plats där man önskar vistas en helg.
 
Nu var det smått kaos i Sjötorp, både beträffande husbilar och båtar på kanalen. Ställplatserna utefter kanalen;i Sjötorp, Lyrestad, Hajstorp, Norrqvarn Töreboda verkar vara i princip fulla. Inget för oss i alla fall, så vi åker vidare.
I Töreboda pågår Törebodafestivalen. fullt på varje hotelrum milsvitt runt om. Och i morgon är det 200 jubilieum - göta kanal - dvs fullare än vanligt.
 
Varit på Gotland i en vecka. Det har inte varit full på någon ställplats. Övervägande Gotlänningar och väldigt få utländska bilar. Vid Lojsta slott var vi tre bilar i natt, en tysk, en från Ukraina! och så vi
 
Ca 15 bilar på Läckö ställplats nu. Gott om platser kvar. Mest tyskar, några Norska.
Vi åkte hit vid lunch för att Lyssna/se på Bo Kaspers orkester ikväll. Sedan paddla kajak i Ekens skärgård imorgon. 140 kr. Finns toa. Ingår tömning /påfyllning på campingen några 100 meter bort
1660743838682.png
 
Senast ändrad:

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Bli medlem

Bli medlem i vårt forum. Det är enkelt!

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Annons

Annons

Tillbaka
Toppen